chałka pełna czekolad

Dziś prezentuję kolejne śniadanie na słodko. Składniki i wykonanie zbliżone są do wcześniej opisanych tostów francuskich. Do tego śniadania również użyłem lekko czerstwego pieczywa, chałki oraz rogala i nadziałem je czekoladą a na koniec usmażyłem. Przysmak ten można podawać na śniadanie, ale chyba lepiej sprawdzi się jako podwieczorek, bo chyba za dużo w nim pustych kalorii jak na rozpoczęcie dnia. Chociaż z drugiej strony, czekolada ma w swoim składzie tak drogocenne kakao 😉

składniki:
świeże lub lekko czerstwe pieczywo
tabliczka czekolady słodkiej lub gorzkiej
jajko
masło do smażenia
Pieczywo pokroić w grube kromki. Naciąć z boku ostrym nożem i włożyć do środka kostkę/i czekolady (w zależności od wielkości kromki). Całość obtoczyć w roztrzepanym jajku. Masło rozgrzać na patelni i smażyć na nim kromki, aż czekolada stanie się płynna, a pieczywo nabierze złotego koloru. Podawać ciepłe. 
Smacznego! 🙂

11 odpowiedzi na “chałka pełna czekolad”

  1. Dobrze, że jestem w busie, bo od razu pognałabym do kuchni zrobić to rozpustne śniadanie 🙂 drogocenne kakao zdecydowanie do mnie przemawia 😉

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *