lody pina colada

Zastanawiacie się jakie gałkowe lody są najlepsze? No
to chyba mam dla Was odpowiedź. Lody o smaku słynnego alkoholowego koktajlu są
wyborne. Mają świetną, kremową konsystencję. Delikatnie łączy się w nich smak
kokosa, ananasa i limonki, a całości dodaje perfekcji wyraźny akcent alkoholowy.

składniki:
600 ml kremówki 36 %
125 ml soku z ananasa (z puszki)
4 łyżki mleka kokosowego
30 g wiórek kokosowych
100 g cukru pudru
90 ml białego rumu
sok z 1/2 limonki
3 plastry ananasa (pokrojone w kostkę)
dodatkowo:

waflowe miseczki
skórka z limonki 
kilka plastrów limonki i ananasa do dekoracji

Sok z ananasa, mleko kokosowe, sok z limonki, rum oraz cukier puder umieścić w misie miksera i wymieszać łyżką. Dodać kremówkę i całość ubić na gęstą, gładką masę. Następnie dodać wiórki kokosowe oraz kawałki ananasa i dokładnie połączyć. Otrzymaną masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki na całą noc. Przed podaniem lekko rozmrozić. Dekorować plastrami ananasa, limonki i skórką z limonki. 
Smacznego! 🙂

Akcja lodowa 2014

Lody, lody dla ochłody

70 odpowiedzi na “lody pina colada”

  1. Piña colada to chyb jeden z moich ulubionych wakacyjnych koktajli, więc i lody muszą być przepyszne (szczególnie, że tak pięknie wyglądają!) Muszę je zrobić, koniecznie! ^^

    • Dzięki!
      Też uwielbiam ten koktajl, jest taki trafiony w dziesiątkę jeśli chodzi o mój gust smakowy ^^
      Rób koniecznie, bo warto 😀

  2. Rozmarzyłam się – plaża, słońce, błękitne morze, a ja zajadam takie pyszne lody i …popijam je drinkiem pina coladą 🙂

  3. A ja dzisiaj kupiłam lody pina colada. A po co kupować, jak tu takie pyszne i łatwe do zrobienia lody prezentujesz, więc dlaczego nie zrobić ich w domu ? Skorzystam z przepisu, bo uwielbiam się schładzać przy lodach…. 🙂

    • No pewnie, zawsze lepiej robić takie rzeczy domowym sposobem, bo zawsze wiemy co się znajdzie w takich lodach i mamy nad tym kontrolę 🙂

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *