arbuzowe daiquiri Nigelli

Ostatnio lodami chałowymi zakończyłem sezon letni, a raczej lodowy, na moim blogu. Jednak dziś jeszcze jedna pozycja, która nadaje się na tę porę roku. Orzeźwiający drink na bazie arbuza według Nigelli Lawson. Jest wspaniały, koniecznie musicie go spróbować! 🙂

składniki:
100 ml rumu
1 łyżka cukru pudru
sok i skórka z 1 limonki
mrożone kawałki arbuza

Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładki napój. Przelać do kieliszków lub wysokich szklanek i podawać z kostkami lodu oraz listkami świeżej mięty.

Smacznego! 🙂

62 odpowiedzi na “arbuzowe daiquiri Nigelli”

    • A to jak kto woli. Jeśli komuś chce się siedzieć godzinę nad arbuzem i dłubać pestki to jego sprawa. Ja wolę zostawić, potem osiadają na dnie kieliszka albo wypluwa się. Niestety ;p

  1. Ja wczoraj wieczorem objadłam się arbuzem za wszystkie czasy chyba. Chociaż patrząc na to cudo, myśle, ze zmieszcze co nie w moim brzuszku :]

    Pozdrowienia:)

    • Hehe, ja też najadłem się arbuzem i opiłem 😀
      Ale nadal polecam przygotować takiego drinka, bo to nieco inna odsłona arbuza, jaką znamy 😀

  2. Bardzo lubię arbuza za jego słodycz, za to, że jest taki soczysty, za kolor, za…. Nie ważne, wszyscy wiedzą. Ale taki drink z arbuza? Genialnie zrobiłeś.
    Mimo, że wczoraj zjadłam duuuużą porcję, to chętnie popiłabym takim drinkiem:)

    • Ja również lubię arbuza. Jest takim świetnym, naturalnym orzeźwieniem na upalne dni. A jego sok tak wspaniale łączy się z rumem i limonką 😀

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *