smoothie porzeczkowo-jabłkowe

No i zaczęło się. Moja mała księżniczka do przygotowywania smoothies, tak bardzo mnie zachwyciła, że pracuje na pełnych obrotach. Dlatego czas zacząć sezon na owocowe napoje, które będą świetną dawką energii i wspomnieniem lata. Mam kilka fajnych pomysłów na łączenie smaków, aromatów i kolorów przy pomocy tego robocika. Tym razem prezentuję Wam letnio-jesienną kompozycję – porzeczkę i jabłko. Jak się okazuje, czasami warto zamrozić trochę owoców 🙂 

składniki (2 porcje):

200 g czerwonych porzeczek
sok z jabłek (najlepiej domowy)
2 jabłka
kilka listków świeżej mięty
cukier puder (opcjonalnie)
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plastry. Porzeczki oczyścić z ogonków. Przygotowane owoce umieścić w pojemniku blendera, dodać listki mięty, zalać sokiem jabłkowym i zmiksować. Napój przelać do szklanek i podawać.
Smacznego! 🙂

50 odpowiedzi na “smoothie porzeczkowo-jabłkowe”

  1. No dobra po takiej dawce czekoladowej tarty może być porzeczkowe orzeźwienie.
    Ale stała się rzecz dziwna na zdjęciu widziałam tartę na moim talerzyku a kiedy pocwałowałam do kuchni nie znalazłam jej? Ktoś się nie bał i pożarł? 😉

  2. Urocze szklaneczki.Napoj wdzięczny ,bo można wyczarować smaki najbardziej zaskakujące.Robilam z ogórka zielonego z dodatkiem papryczki chili ,koperku i ząbkiem czosnku .Pyszny i orzeźwiajacy.

    • Hehe, dzięki.
      Mam nadzieję, że nie zanudzam Was i nie będziecie chcieli żeby coś mi nie wyszło albo nie smakowało 😀

  3. Już sama nie wiem, co bardziej nakłania mnie do spróbowania tego smoothie… Połączenie smaków czy te zdjęcia (które, jak zwykle są boskie!) 🙂

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *