deser z dżdżownicami

Dziś mam dla Was kolejną pozycję utrzymaną w klimacie upiornego wieczoru zbliżającego się Halloween. Przepis jest tak prosty, że nikt nie powinien mieć problemu z jego przygotowaniem. Przyrządzenie ziemistego smakołyku z robakami tak naprawdę ogranicza się do kilku prostych czynności i pomyślany jest tak, żeby nie zajmował dużo czasu. 

składniki (2 porcje):
200 ml kremówki 36%
250 g mascarpone
1 łyżka cukru pudru
75 g herbatników Oreo (bez nadzienia) lub innych czekoladowych
żelki w kształcie dżdżownic
Herbatniki umieścić w pojemniku blendera i zmielić na drobny pył lub rozdrobnić w dłoniach. Kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone oraz cukier puder i połączyć. Na dno szklanek/pojemniczków wyłożyć po 1-2 łyżki kremówki. Na krem wysypać po 1 lub 2 łyżki zmielonych herbatników, ponownie wyłożyć kremówkę i posypać ciastkami. Na koniec w deser wbić robaki z żelek. Deser podawać schłodzony. 
Smacznego! 🙂

98 odpowiedzi na “deser z dżdżownicami”

    • E tam, to nie do końca mój pomysł. Dekorację – ziemia i robaki widziałem już dawno na różnych blogach, więc i ja zrobiłem ten ziemisty deser 😀

    • Już dawno miałem na niego ochotę, bo popularny i prosty, więc zrobiłem 😀
      Rzeczywiście ktoś miał fajny pomysł wymyślając go 😀

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *