milkshake z melonem i marshmallows

Witam Was po dłuższej nieobecności spowodowanej świąteczno-noworocznym odpoczynkiem. Szczerze mówiąc to ciesze się, że święta mamy za sobą. Mimo że to wszystko jest cudowne, ma swój klimat, to już mdliło mnie od ilości pierników, przyprawy korzennej, serników i innych klasyków wigilijnych publikowanych w internetach. Wszystko ma swoje granice wytrzymałości. Tez pora odejść od smaków typowych dla tego czasu, ale pozostać jeszcze trochę w klimacie zimy.  Jako odejście od świątecznych smaków, mam dla Was przecudny, orzeźwiający napój, który wymyśliłem i zrobiłem na poczekaniu. Jest zimny, pobudzający kubki smakowe, nieprzesadnie słodki i delikatny. 

składniki (1 porcja):
100 ml zimnego mleka
3 gałki lodów śmietankowych
5 łyżek zmiksowanego miąższu z melona
1 garść marshmallows (najlepiej domowych)
Nie pozostaje nic innego jak umieścić wszystkie składniki w pojemniku blendera, dokładnie zmiksować, przelać do szklanki i popijać.
Smacznego! 🙂

60 odpowiedzi na “milkshake z melonem i marshmallows”

  1. Wow, pyszności! *.*
    Taki shake to z pewnością idealne orzeźwienie po tych ciężkich świątecznych ciastach! 🙂
    Zdjęcia cudne!

  2. Marshmallows to nie do końca moja bajka, ale w takiej postaci wchodzą bardzo dobrze :)) Przepis wypróbowałam wczoraj z mężem i sama nie wiem, komu bardziej smakowało. Pyszności 🙂

    • Haha! Teraz masz dobrą wymówkę i możesz pić litrami!
      Kupiłaś? Jejku, są gdzieś jeszcze? Bo ja kupiłem ostatni jaki był 🙁

    • Dzięki! Nie, ten słoik kupiłem w Auchan, nawet bym się nie spodziewał go w takim sklepie. A w Tigerze paradoksalnie są mniej ładne, ale też kupiłem, te z wąsami. Średnio do mnie przemawiają, ale musiałem kupić ;p

  3. o wow wygląda wspaniale… i choć fanką milkshake'ów nie jestem tak kolor słoika mnie urzekł… iiii chyba Ci go podkradnę :):)

  4. Kiedyś zakupiłam marshmallows, przeterminowały się, bo nijak nie mogłam sie przekonać do ich użycia, ale chyba taki shake jak proponujesz smakowałby mi . Trzeba spróbować .Pozdrawiam noworocznie

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *