kanapka lodowa

Chociaż pogoda
płatam nam jeszcze czasem figle, to i tak sezon wiosenno-letni uważam za
otwarty. A uczczeniem słonecznych dni niech będzie pierwszy zjedzony lód, jaki
udało mi się zmajstrować samemu w domu. 

składniki:
okrągłe wafelki o średnicy ok. 8 cm
kilka łyżek domowych lodów
kakao
maliny
Domowe lody lekko rozmrozić, tak aby powstała miękka masa. Foremkę o średnicy ok. 8 cm ustawić na waflu, napełnić masą lodową i przykryć drugim wafelkiem. Całość wstawić do zamrażarki na 20-30 minut. Po tym czasie foremkę z lodami wyjąć i odstawić na kilka minut. Wyjąć kanapkę lodową, oprószyć kakao i udekorować malinami oraz listkiem świeżej mięty. 
Smacznego! 🙂

35 odpowiedzi na “kanapka lodowa”

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *