racuchy z bananami

Kto ma ochotę
rozpocząć dzień od pulchnych racuchów bananowych? Są niezwykle proste i
mega dobre – chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz. Do tego kubek
mleka, albo lepiej – szklanka domowego soku z jabłek. Tak, takie poranki lubię
najbardziej. Skusicie się? 😀

składniki:
2 jajka
1 szklanka mąki
2 łyżki cukru
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 średnie banany (posiekane)
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i połączyć. Do suchych składników dodać jajka, jogurt i ekstrakt waniliowy, wymieszać. Na koniec dodać drobno posiekane banany, dobrze połączyć. Układać na rozgrzanym oleju po ok. 1 łyżce ciasta i smażyć na zloty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 🙂

32 odpowiedzi na “racuchy z bananami”

  1. Racuszki wyglądają obłędnie! Na pewno spróbuję odtworzyć Twój przepis 🙂 Proszę o małą poradę – którą mąkę bezglutenową najlepiej wykorzystać w przepisie?

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *