koktajl arbuzowy

Poszukując
fajnego przepisu na letnie orzeźwienie wpadłem na ciekawy koktajl arbuzowy z
dodatkiem ogórka, który chciałem powtórzyć. Zainspirowany zdjęciami Olgi
Smile
 postanowiłem skorzystać z jej przepisu, przygotować ten smakowity
napój i podzielić z Wami przepisem (nieco zmienionym). 

składniki:
500 g miąższu arbuza
150 ml białego rumu
100 g świeżego ogórka
1 łyżeczka mielonego imbiru
sok z 1 cytryny

Miąższ arbuza oraz ogórka zmiksować blenderem na gładko. Dodać rum, imbir, sok z cytryny i dobrze wymieszać. Całość przelać do dzbanka i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę. Podawać z kostkami lodu i kawałkami arbuza. 
Smacznego! 🙂

38 odpowiedzi na “koktajl arbuzowy”

  1. robiłam niedawno koktajl z arbuza. pierwszy i ostatni raz. smakował wybornie. ale wygrzebywanie pestek nie jest tego warte 😀
    ANia

  2. Koktajl tylko dla dorosłych 😉
    Piękny ma kolor 🙂 Bardzo jestem ciekawa, jak smakuje połączenia arbuza z ogórkiem 🙂

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *