sorbet arbuzowy

Jakoś trudno jest mi wrócić do pieczenia ciast w tak piękny i beztroski, wakacyjny czas. Mam nadzieję, czy wybaczycie mi to i wystarczą Wam przepisy na kolejne orzeźwiające drinki, lody i sorbety. Może już niedługo uda mi się odpalić piekarnik i wykombinuję coś pieczonego, a może lżejszego na zimno. Kto wie, co pokaże czas 🙂

składniki:
300 g miąższu arbuza
2 garści listków mięty
sok z 1/2 limonki
5 łyżek brandy
miód (opcjonalnie)

Usunąć pestki z arbuza, listki mięty oraz owoc umieścić w pojemniku blendera i zmiksować. Dodać sok z limonki, brany i miód (opcjonalnie i według uznania), dokładnie połączyć. W każdym z pojemniczków do lodów umieścić kilka listków mięty i napełnić arbuzową miksturą. Do foremek włożyć patyczki do lodów i wstawić do zamrażarki na całą noc. 
Smacznego! 🙂 

43 odpowiedzi na “sorbet arbuzowy”

    • Dziękuję!
      W życiu nie pociąłbym koszuli nowej, ani nadającej się do noszenia. Z tą niestety nie dało się już nic zrobić.
      Zatem wolałem dać jej nowe życie i uwiecznić na zdjęciach niż wyrzucać 😛

  1. Robiłam kiedyś podobnie ale potem jeszcze maczałam w czekoladzie. Mhmm idealne :3

    studiaedynburgh.blogspot.com zapraszam do mnie, potrzebuję pytań do Q&A 🙂

    • Tez chciałem zrobić je w czekoladzie, ale uznałem, że lepszy efekt na zdjęciach osiągnę bez czekolady.
      Za to z pewnością wykorzystam ją w innych lodach 😀

  2. Zdjęcie tak kusi, że bez czytania przepisu od razu chce się zjeść. Czytam, a tam niespodzianka. Toż to lodziki rozweselające. Pysznie i kolorowo.
    Wspaniała propozycja na te upały 🙂
    I zdjęcie wprost fantastyczne.

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *