ananasowo-kokosowe daiquiri

Skoro znowu mocno się ociepliło mam dla Was jeszcze jeden przepis na alkoholowe zapomnienie. Tym razem w roli głównej ananas dopieszczony odrobiną kokosa, czyli smaki, które tworzą jedno z najlepszych i najpopularniejszych połączeń. 

składniki:
100 ml białego rumu
5 plastrów ananasa
50 ml wody z kokosa
syrop z ananasa (z puszki)
sok z 1/2 limonki
Syrop oraz plastry ananasa umieścić w pojemniku blendera i dokładnie zmiksować. Dodać wodę z kokosa, połączyć i wstawić do zamrażarki na ok. 40 minut. Po schłodzeniu całość zamieszać tak, aby otrzymać gęstą, płynną konsystencję. Dodać rum i połączyć. Napój przelać do kieliszków i podawać. 
Smacznego! 🙂

59 odpowiedzi na “ananasowo-kokosowe daiquiri”

  1. Spóźniłam się, u mnie zdążyło się już ochłodzić i koktajl też już pewnie wypity, cóż następnym razem postaram się wcześniej tu wpaść 😉

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *