bezglutenowy pink velvet cake z truskawkami w winie
Tadam! Przed Wami moje kolejne słodkie dzieło z truskawkami. W pełni autorskie. Tak, wiem. Miałem zrobić przerwę od tych owoców, ale nie mogę się powstrzymać. Poza tym mam ostatnio taki kocioł, że nie mam nawet czasu na wymyślanie innych przepisów, czy pisanie postów. Jest piąta rano a ja publikuję kolejny przepis i zaraz mykam spać. Jednocześnie życząc Wam udanych wypieków! ?

Kontakt
Masz jakieś pytania dotyczące przepisu?
Napisz do mnie!
Ale pięknie, kolorowo, smacznie…. bajkowo. Chciałabym zatopić zęby w tym pysznym cieście. Kwaskowaty smak syropu limonkowego połączony ze słodyczą truskawek…. to dopiero musi smakować. Jak zwykle zaskakujesz pomysłowością. Ale nie zaskakujesz efektem. Jest perfekcyjnie 🙂
Dzięki Krysiu, nawet nie wiesz jak mi miło 🙂
Wyglada oblednie! Kawal (nie kawalek:) takiego ciasta i od razu dzien staje sie lepszy 🙂
Zgadza się, a po dwóch jesteś już w niebie 😀
Prezentuje się bardzo smakowicie, a przepis to tylko potwierdza 🙂
Miło mi 🙂
Wspaniałość, smakowitość, "owocowość" doskonałość – podziw za pracowitość i zarwaną noc po ciężkim dniu pracy. Z autopsji wiem, że czasem bywa trudno.
Pozdrawiam
Trudno bo trudno, ale warto 🙂
Bardzo fajne ciasteczko, pozdrawiam serdecznie
Dzięki wielkie 🙂
Wow, cudo! Myślę, że smakuje tak doskonale jak wygląda!
I nie mylisz się 😀
Masz rację to jest prawdziwe dzieło 😀 A w środku wygląda jeszcze apetyczniej 😀
Cieszę się 🙂
Udekorowany tak pięknie, że aż szkoda pokroić 🙂
Lepiej kroić i jeść niż ma stać i się psuć ;D
Mały drapacz chmur 🙂
Niezłe porównanie 😀
Ulala, aż szkoda jeść:)
Oj tam, zjadłabyś 😀
Bajeczny <3 Truskawki, delikatny biszkopt, syrop limonkowy i krem…mniam <3 Oj, kusi 😀
Miło mi 🙂
Taaaka góra piękna<3
Wiadomo 😀
Bardzo kuszące,ale barwnik bym zamieniła na sok z buraka.
I wtedy pewnie wyszedłby zakalec, albo coś jeszcze gorszego 😀
co za cudeńko 😉
Smakowite 😀
Woow, jest niesamowity. Taki piętrowy tort robi niemałe wrażenie 🙂
Cieszę się 😀
Coś pięknego! Tylko jak Ty go pokroiłeś? Jesteś czarodziejem 😉
Normalnie, jak każdy inny tort 😀
Jak zawsze u Ciebie piękne, arcydzieło kulinarne, którego szkoda zjeść 😉
Ale mam nadzieję, że kusi na tyle mocno, że nie da się nie zjeść 😀
Więcej pięter nie dało rady? Żartuję oczywiście 😉 Na takie dzieło sztuki można tylko patrzeć i podziwiać… 🙂
No kilka by się jeszcze znalazło pewnie 😀
Piękny. Idealny na urodziny 🙂
Dzięki 🙂
Dzieło sztuki, które chciało by się tylko podziwiać :). Barwo!
I nie jeść? :<
E tam … nie będę piekła, wystarczy, że sobie popatrzę :)))
I już się najesz? 😀
Tu się z Tobą nie zgodzę – jak jest sezon to należy korzystać 😉 Ale jak znam życie to właśnie zimą przychodzą na myśl najlepsze truskawkowe (i generalnie – owocowe) koncepcje na ciasta. Teraz grzechem jest z nich nie korzystać! Zwłaszcza prezentując je w takiej okazałości jak robisz to Ty 🙂
To prawda, jesienią i zimą budzi się największa kreatywność na ciasta z owocami, których wtedy nie ma 😀
Jedyny w swoim rodzaju <3
Jak zawsze 😀
CUDOwny 🙂
Dzięki 😀
Coś pięknego!!!
Jesteś MISTRZEM!!!
Jeszcze nie 😀
CUDOwny 🙂
Miło mi 🙂
Pink Velvet brzmi wspaniale! Prześliczne ciasto:D
Dzięki wielkie! 🙂
bajeczny i ukrojony po mistrzowsku 🙂
Starałem się 😀
OMG, OMG, OMG, OMG! Sosna chwilę mnie nie było, ale nie przestajesz zachwycać ♥
Staram się trzymać poziom 😀
Bajeczny! I te surowe brzegi – uwielbiam <3
Cieszę się 😀
Wygląda bajecznie 🙂
Dzięki wielkie 🙂
Tort wygląda po prostu bajecznie!
Miło mi 🙂
Smakowity 😀
Oj tak 😀
Uwielbiam patrzeć na Twoje wypieki 🙂 Dobrze, że nie muszę ich jeść, bo byłabym dwa razy szersza niż jestem 😉
W sumie trochę w tym prawdy 😀
Ja cudownie jest być młodym i móc chodzić spać o piątej rano!
Tort wygląda fenomenalnie 🙂 Truskawek nigdy dość 😉
To nie kwestia tego, że móc, tylko musieć. Taka praca 🙂
idealny!!!
Dzięki! 🙂
Wygląda świetnie, ostatnio bardzo podobają mi się takie niby nie wykończone ciasta. Te brzegi bez kremu – super. pięknie ozdobiony tort 🙂
Ja też jestem ich wielkim fanem. Mają w sobie to coś 😀
Cudowny 🙂 po prostu zachwyca, częstuje się duuużym kawałkiem 🙂
Smacznego! 🙂
Ślinotoku idzie dostać! Ja osobiście nigdy nie jadłam red velvet typu ciasta. Pink velvet tym bardziej. A nawet nigdy nie jadłam TAK PIĘKNEGO ciacha.. 🙁
Zapraszam do mnie! 😀
Cudeńko.. uwielbiam oglądać Twoje małe Dzieła!
Nawet nie wiesz jak mi miło 🙂
cudo, cudo cudo!!!!
Dzięki wielkie 🙂
Wspaniały torcik ! Taki letni i mocno owocowy 🙂
Miło mi 🙂
Po przekrojeniu wygląda nawet bardziej genialnie niż przed! Jesteś Mistrzem 😀
No no, dzięki 😀
To zajste dzieło – sztuki cukierniczej 😉 mistrzostwo świata – jestem zachwycona 😉
Nie no, bez przesady 😀
Poproszę kawałek tego dzieła:)
Już niosę 😀
Świetny torcik, cudnie wyszedł
Dzięki wielkie 🙂
Bardzo kusząco i smakowicie wygląda. Wypieki z truskawkami chyba nigdy się nie znudzą.
Rozumiem to doskonale 😀
przecudne 🙂
Dzięki 🙂
Fantastyka! Napewno pyszny torcik był 😀
Nie mogę zaprzeczyć 😀
Cudo! Pięknie ozdobiony i pewnie przepyszny 🙂
Zgadza się 😀
Ja też nie umiem się powstrzymać od używania truskawek w większości deserów, ile by ich nie było w sezonie, zawsze jest za mało. A truskawki z mascarpone to jedno z moich ukochanych połączeń. Mistrzowski tort :-).
Mam dokładnie tak samo. Nie ma to jak świeże owoce w sezonie 🙂
prezentuje się wspaniale 🙂
Miło mi 🙂
Piękny to mało powiedziane! 😀 ahhhh ten róż..
Fajnie, że się podoba :>
Od truskawek to sobie odpoczniemy zimą, a teraz im więcej przepisów tym lepiej.
W takim razie przygotuję jeszcze kilka przepisów z tymi owocami 😀
Prześliczny!
Dzięki wielkie! 🙂
Tyle cudownych warstw i to zakrapianych 😉
Nie ma lipy 😀
Obłędny, cudowny, przesliczny :))
Dzięki! 🙂
Bardzo fajny blog z ciekawymi przepisami. Z pewnością przetestuje kilka z nich, które mnie zaciekawiły.
Cieszę się, czekam na efekty 🙂
błogi widok,
Miło mi 🙂
O boshe… jak to cudo pokroić? Mniam!
Zwyczajnie 😀
I jak tu się oprzeć takiemu torcikowi? 😀
No nie da się 😀
super! Powinnam unikać glutenu, więc dla mnie bomba totalna!
Zatem cieszę się podwójnie 😀
Prezentuje się wybornie!
Miło mi 🙂
jak z najlepszej cukierni,pycha !!
Dzięki wielkie! 🙂
Cudowny! Aż szkoda jeść 🙂
Myślę, że i tak byś się skusiła 😀
Arcydzieło! Aż żal kroić 😉 Nieeee, jednak nie żal – ten smak jest zbyt wielką pokusą 😛
I takie podejście cieszy mnie najbardziej 😀
Cudo to mało powiedziane, to jest po prostu arcydzieło słodkości 🙂
Nawet nie wiesz jak mi miło 😀
Pięknie! Aż chce się jeść
Starałem się 😀
Chyba umarłam i znalazłam się w truskawkowym niebie! <3 Prawdziwe cudo 🙂
Zatem witam w moim słodkim, truskawkowym raju 😀
Odgrzebuje zrobiłam syrop z limonki ale wyszedł mi strasznie gorzki co może być powodem jak tego uniknąć kolejnym razem ? ?
Jedyne co przychodzi mi do głowy to myśl, że limonka mogła nie być zbyt świeża.
P.s. zmieniłem sposób wykonania syropu. W nowej wersji nie powinno być problemu ze smakiem. Najpierw gotujemy syrop a dopiero później dodajemy alkohol i sok z limonki 🙂