bezglutenowy pink velvet cake z truskawkami w winie

Tadam! Przed Wami moje kolejne słodkie dzieło z truskawkami. W pełni autorskie. Tak, wiem. Miałem zrobić przerwę od tych owoców, ale nie mogę się powstrzymać. Poza tym mam ostatnio taki kocioł, że nie mam nawet czasu na wymyślanie innych przepisów, czy pisanie postów. Jest piąta rano a ja publikuję kolejny przepis i zaraz mykam spać. Jednocześnie życząc Wam udanych wypieków! ?

icon sredni
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

141 odpowiedzi na “bezglutenowy pink velvet cake z truskawkami w winie”

  1. Ale pięknie, kolorowo, smacznie…. bajkowo. Chciałabym zatopić zęby w tym pysznym cieście. Kwaskowaty smak syropu limonkowego połączony ze słodyczą truskawek…. to dopiero musi smakować. Jak zwykle zaskakujesz pomysłowością. Ale nie zaskakujesz efektem. Jest perfekcyjnie 🙂

  2. Wspaniałość, smakowitość, "owocowość" doskonałość – podziw za pracowitość i zarwaną noc po ciężkim dniu pracy. Z autopsji wiem, że czasem bywa trudno.
    Pozdrawiam

  3. Tu się z Tobą nie zgodzę – jak jest sezon to należy korzystać 😉 Ale jak znam życie to właśnie zimą przychodzą na myśl najlepsze truskawkowe (i generalnie – owocowe) koncepcje na ciasta. Teraz grzechem jest z nich nie korzystać! Zwłaszcza prezentując je w takiej okazałości jak robisz to Ty 🙂

  4. Ja cudownie jest być młodym i móc chodzić spać o piątej rano!
    Tort wygląda fenomenalnie 🙂 Truskawek nigdy dość 😉

  5. Wygląda świetnie, ostatnio bardzo podobają mi się takie niby nie wykończone ciasta. Te brzegi bez kremu – super. pięknie ozdobiony tort 🙂

  6. Ślinotoku idzie dostać! Ja osobiście nigdy nie jadłam red velvet typu ciasta. Pink velvet tym bardziej. A nawet nigdy nie jadłam TAK PIĘKNEGO ciacha.. 🙁

  7. Ja też nie umiem się powstrzymać od używania truskawek w większości deserów, ile by ich nie było w sezonie, zawsze jest za mało. A truskawki z mascarpone to jedno z moich ukochanych połączeń. Mistrzowski tort :-).

  8. Odgrzebuje zrobiłam syrop z limonki ale wyszedł mi strasznie gorzki co może być powodem jak tego uniknąć kolejnym razem ? ?

      • P.s. zmieniłem sposób wykonania syropu. W nowej wersji nie powinno być problemu ze smakiem. Najpierw gotujemy syrop a dopiero później dodajemy alkohol i sok z limonki 🙂

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *