kokosowy pudding z tapioki z marakują

Kochani! W końcu wróciłem do zdrowia, a dziś wracam do pracy. Po tej długiej nieobecności jestem wypoczęty i pełen energii, którą dodatkowo dodaje mi ta piękna, słoneczna pogoda. Dzielę się z Wami tym pozytywnym nastawieniem i przesyłam słoneczne śniadanie, które nastroi i Was do działania! 🙂 

składniki (3 porcje):
350 ml mleka kokosowego
3 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżeczki esencji waniliowej
90 g kuleczek tapioki
5 łyżek cukru
3 marakuje
Mleko kokosowe umieścić w rondlu z grubym dnem, dodać tapiokę i odstawić na ok. 1 godzinę (wcześniej sprawdzić przepis na opakowaniu). Do namoczonej tapioki w mleku dodać cukier, esencję waniliową oraz wiórki kokosowe i podgrzewać. Kiedy całość zacznie wrzeć gotować ok. 15 minut do momentu aż kuleczki tapioki staną się całkowicie przezroczyste. Co jakiś czas mieszać aby mikstura nie przywarła. Gotowy pudding zdjąć z palnika i wystudzić. Przełożyć do pucharków, wykończyć miąższem świeżej marakui i podawać. 
Smacznego! 🙂



36 odpowiedzi na “kokosowy pudding z tapioki z marakują”

  1. Tak jest Sosna, wracaj do zdrowia i koniecznie musisz pieścić nasze oczy Twoimi wspaniałymi deserami.
    Życzę dużo zdrowia:) A póki co, wpraszam się na pyszny deser do Ciebie 🙂

  2. Wow, mega przepis 🙂 Nigdy czegoś takiego jeszcze nie jadłam, wygląda absolutnie powalająco 🙂 Dzięki wielkie, na pewno będe tutaj często zaglądał 😛

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *