trufle czekoladowe z masłem orzechowym

Te czekoladowe trufle z wyraźną nutą masła orzechowego to idealny pomysł na pochmurne, jesienne dni. To idealny przepis na szybki i prosty deser, który sprawdzi się również jako słodki podarunek dla bliskich i przyjaciół 🙂

icon latwy

składniki

  • 450 gbrownie
  • 120 gmasła orzechowego
  • 60 gcukru pudru
  • 50 gkakao

Wcześniej przygotować ciasto według przepisu dostępnego pod linkiem (brownie). W tym przypadku czas pieczenia warto nieco wydłużyć aby masa w efekcie nie była zbyt rzadka. Wystudzone ciasto podzielić na mniejsze kawałki, umieścić w misce, dodać masło orzechowe, kakao oraz cukier puder i zagnieść na gładką, jednolitą masę. Jeśli konsystencja jest zbyt luźna dodać więcej kakao. Z otrzymanej masy formować kulki o wadze ok. 30 g i schłodzić w lodówce przez ok. 2-3 godziny. Przed podaniem obtoczyć w kakao lub udekorować wedle uznania.

Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu?
Napisz do mnie!

49 odpowiedzi na “trufle czekoladowe z masłem orzechowym”

  1. Są obłędne pod każdym względem. I przepis i wygląd i… przeznaczenie. Można podarować komuś, albo zjeść samemu. Biorę przepis i zabiorę się do roboty:)
    Och, Sosna, Sosna, jak Ty skutecznie kusisz. Ale to dobrze. Ja tak lubię 🙂

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *