różowy drip cake
Dziś mam dla Was kolejny tort z serii drip cake. Niestety robiony w pośpiechu i nie wszystko wyszło tak jak chciałem. Chociażby różowe rozetki, które wyglądają raczej jak pierożki dim sum. W środku prosty krem malinowy. Do tego różowo biała kolorystyka idealna dla małej księżniczki 🙂

Kontakt
Masz jakieś pytania dotyczące przepisu?
Napisz do mnie!
To jest najgorsze, jak się ma coś w głowie i się widzi jak kreacja ma wyglądać a wychodzi inaczej 🙂
Ale uważam, że tort wyszedł przecudny!!
Dokładnie jest tak jak mówisz! Ma się ochotę zrobić takie i takie ciasto, a wychodzi coś nieco odbiegającego od pierwotnej koncepcji 😀
przepiękny, jak dla mnie idealny;)
Dzięki! 🙂
Istne cudo!
Miło mi 🙂
Wygląda bardzo szykownie, ciekawi mnie smak … odzwierciedlenie będzie trudne ale chyba się odwaze. Pozdrawiam Mistrza sztuki kulinarnej i czekam na kolejne bajeczne przepisy.
Dziękuję serdecznie! Zawsze warto podjąć wyzwanie, bo to właśnie ono doprowadzi nas kiedyś do sukcesu 🙂
perfekcyjny torcik
Starałem się 😀
Kto by tam wnikliwie przyglądał się rozetkom. Idealne czy nie – całokształt wspaniały. Myślę, że księżniczka też byłą zachwycona:)
Zdecydowanie 😀
O mamo… Chciałabym, żeby w pośpiechu wychodziły mi takie piękne torty 😀
Hehe, wszystko jest możliwe 😀
Przepiękny 😀 Wszystkie duże i małe księżniczki będą nim zachwycone ^_^
Mam nadzieję 😀
Cudny torcik!
Dzięki! 🙂
Ten tort jest cudowny i widać, że jest dopracowany w każdym szczególe 🙂
Miło mi 🙂
Cudowny! <3 Za każdym razem kiedy wchodzę na Twój blog i patrzę na te cukiernicze dzieła, jestem pod wrażeniem. Urocze ciasto 🙂
Nawet nie wiesz jakie to budujące 🙂
idealny tort dla małej księżniczki 🙂
Nie tylko dla małej 😀
Odpadłam!!!
<3
Zamawiam na urodziny ;), wygląda bajecznie 🙂
Dobra! <3
ale piękny ! co prawda urodziny dopiero miałam,ale na drugi rok zamawiam jak nic 😀 <3
Nie ma sprawy! Zawsze można zrobić poprawiny 😀
Rozbawiły mnie te pierożki, a także kontrast pomiędzy tym cudownie różowym, księżniczkowym tortem i Twoim niezwykle poważnym, brodatym zdjęciem powyżej 😉
Torcik jest śliczny, gdybym miała dziesięć lat, zakochałabym się bez pamięci 🙂
Haha, pora zmienić zdjęcie w banerze 😀
Przepiękny!
Dzięki 🙂
10 jaj na biszkopt w formie 18 cm? 🙂
Jak napisałem w przepisie: "* Z powyższej receptury wychodzą dwa blaty. Do tortu należy upiec cztery. "
Dwa blaty, czyli jeden biszkopt o średnicy 18 cm podzielony na pół. Do całego tortu należy upiec dwa biszkopty o średnicy 18 cm i podzielić każdy na dwa blaty, co da nam cztery piętra tortu. Na każdy biszkopt wychodzi po 5 jajek, czyli w sumie 10 na dwa biszkopty (4 blaty).
prezentuje się znakomicie, fantastyczne uzupełnienie eleganckiej imprezy !!!
Dzięki wielkie 🙂
Tort przepiękny. Blog super często zaglądam 🙂
Mam pytanie czy maliny mogę zastąpić np. truskawkami?