różowy drip cake

Dziś mam dla Was kolejny tort z serii drip cake. Niestety robiony w pośpiechu i nie wszystko wyszło tak jak chciałem. Chociażby różowe rozetki, które wyglądają raczej jak pierożki dim sum. W środku prosty krem malinowy. Do tego różowo biała kolorystyka idealna dla małej księżniczki 🙂

icon trudny
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

39 odpowiedzi na “różowy drip cake”

    • Dokładnie jest tak jak mówisz! Ma się ochotę zrobić takie i takie ciasto, a wychodzi coś nieco odbiegającego od pierwotnej koncepcji 😀

  1. Wygląda bardzo szykownie, ciekawi mnie smak … odzwierciedlenie będzie trudne ale chyba się odwaze. Pozdrawiam Mistrza sztuki kulinarnej i czekam na kolejne bajeczne przepisy.

  2. Kto by tam wnikliwie przyglądał się rozetkom. Idealne czy nie – całokształt wspaniały. Myślę, że księżniczka też byłą zachwycona:)

  3. Rozbawiły mnie te pierożki, a także kontrast pomiędzy tym cudownie różowym, księżniczkowym tortem i Twoim niezwykle poważnym, brodatym zdjęciem powyżej 😉
    Torcik jest śliczny, gdybym miała dziesięć lat, zakochałabym się bez pamięci 🙂

    • Jak napisałem w przepisie: "* Z powyższej receptury wychodzą dwa blaty. Do tortu należy upiec cztery. "
      Dwa blaty, czyli jeden biszkopt o średnicy 18 cm podzielony na pół. Do całego tortu należy upiec dwa biszkopty o średnicy 18 cm i podzielić każdy na dwa blaty, co da nam cztery piętra tortu. Na każdy biszkopt wychodzi po 5 jajek, czyli w sumie 10 na dwa biszkopty (4 blaty).

  4. Tort przepiękny. Blog super często zaglądam 🙂
    Mam pytanie czy maliny mogę zastąpić np. truskawkami?

Pozostaw odpowiedź sosna12 Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *