tort noworoczny

Witajcie w Nowym Roku! W tym miejscu chciałbym życzyć Wam wytrwałości w dążeniu do marzeń. Dni pełnych satysfakcji z osiągania kolejnych celów. Radości z życia i wielu chwil spędzonych wśród bliskich. By ten kolejny rok był tak obfity jak mój noworoczny tort 🙂

icon sredni
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

38 odpowiedzi na “tort noworoczny”

    • Potrzebne będą baloniki, nieduże. Do tego ok 5-6 łyżek żelatyny w proszku. Należy ją zalać zimną wodą (10-12 łyżek), opcjonalnie dodać barwnik, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Następnie gotową żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Zebrać pianę i w tak przygotowanej mieszance należy obtaczać nadmuchane baloniki pozostawiając wolną przestrzeń przy wylocie. Trzeba odczekać aż pierwsza warstwa zastygnie. Czynność powtórzyć ok. 3-4 razy. Dokładniejsze instrukcje i video znajdziesz na YT 🙂

  1. Ile masła należy użyć do kremu do dekoracji?? W opisie wykonania go jest masło a w podanych składnikach nie ma ��

  2. Wszystkiego najlepszego na ten nowy rok, żeby spełniały Ci się kolejne marzenia 🙂
    A tort fantastyczny! Zdecydowanie robi wrażenie. Choć już myślałam, że te kulki to z karmelu… 😉

  3. Czy szampan jest wyczówalny w smaku tortu?
    Czy do kremu można dodać białą czekoladę?…jeśli tak to jak zmodyfikować przepis. 🙂

    • Szampan nie jest zbyt wyczuwalny, głównie chodzi o bąbelki, które nadają puszystości 🙂
      Można spróbować z białą czekoladą i dodać rozpuszczoną do gotowego kremu, jednak myśle, że to już będzie za dużo słodyczy w jednym cieście 🙂

Pozostaw odpowiedź sosna12 Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *