mazurek solony karmel-czekolada
Ledwo się obejrzałem, a już za chwilę kolejne święta. Nie wiem kiedy minął czas między świętami grudniowymi a Wielkanocą. Co prawda do tych, drugich zostało jeszcze kilka tygodni, ale przygotowania i myślenie nad świątecznym menu pora zacząć już teraz.
Każdego roku, kiedy myślę o ciastach wielkanocnych, pierwszym, które przychodzi mi do głowy, jest mazurek. Ciasto niezwykle proste i bardzo popularne na naszych ziemiach. Każdy wie jak wygląda i jak smakuje. Jednak od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym, gdzie kończy się mazurek, a gdzie zaczyna tarta. W którym miejscu przebiega ta cienka granica. To właśnie z tym pytaniem zostawiam Was dziś przy okazji mojej wersji mazurka, czy tarty?

Kontakt
Masz jakieś pytania dotyczące przepisu?
Napisz do mnie!
Oooo mniam – piękny 🙂
Dzięki! 🙂
Muszę jeszcze raz to napisać 🙂 Wyszedł PIĘKNY <3 <3 <3
No dziękuję serdecznie! <3
Wow! jestem pod wrażeniem. chyba nie dam rady tego powtórzyć, więc chcociaż sobie popatrzę na to cudo 🙂
Nie jest wcale taki trudny 😀
Piękny 🙂
Dzięki 😀
Cudo,zainspirowałeś mnie do robienia w tym roku mazurków. Już powoli trafiłam nadzieję że znajdę pomysł na coś ekstra 🙂
No widzisz! Ze mną Ci się uda 😀
piękny, popatrzę sobie, bo ja do mazurków to coś serca nie mam 🙁
No to zapraszam na kawałek 😀
Wygląda wspaniale! Bardzo podoba mi się filmowa wersja przygotowań 🙂
Cieszę się 🙂
jaki wspaniały! zawsze chciałam zrobić orzeszki w karmelu:)
Do dzieła 😀
szkoda jeść 😀 wygląda przepysznie
Miło mi 😀
Jeśli smakuje tak, jak wygląda, to zjadłabym cały co do okruszka! 🙂
W takim razie smacznego 😀
Wspaniale się prezentuje, a ze składników wynika, że i smakuje 🙂
Zgadza się 😀
Piękny, wszystkie Twoje wypieki są cudowne, od samego patrzenia człowiek ma ochotę na zjedzenie konkretnego kawałka 🙂
Nawet nie wiesz jak bardzo jest to budujące 🙂
Wow! Trafiłam do cukierniczego raju 😉 REWELACJA! Pozdrawiam 🙂
Dzięki wielkie 🙂
Mam pytanie, gdzie kupię solony kajmak do kremu karmelowego?
Wystarczy użyć tego kajmaku, który zostanie z mazurka.
Część solonego kajmaku wykładamy na mazurek i zostawiamy ok. 130-150 g do kremu.
Oszalałam ostatnio na punkcie solonego karmelu! Kawusia tak doprawiona to istna ambrozja 🙂 Mazurek Twój na pewno by mi też przypadł do gustu.
Ja też uwielbiam solony karmel, to świetne połączenie 🙂
ale cudeńko!!!!