mazurek solony karmel-czekolada

Ledwo się obejrzałem, a już za chwilę kolejne święta. Nie wiem kiedy minął czas między świętami grudniowymi a Wielkanocą. Co prawda do tych, drugich zostało jeszcze kilka tygodni, ale przygotowania i myślenie nad świątecznym menu pora zacząć już teraz.

Każdego roku, kiedy myślę o ciastach wielkanocnych, pierwszym, które przychodzi mi do głowy, jest mazurek. Ciasto niezwykle proste i bardzo popularne na naszych ziemiach. Każdy wie jak wygląda i jak smakuje. Jednak od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym, gdzie kończy się mazurek, a gdzie zaczyna tarta. W którym miejscu przebiega ta cienka granica. To właśnie z tym pytaniem zostawiam Was dziś przy okazji mojej wersji mazurka, czy tarty?

icon sredni
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

31 odpowiedzi na “mazurek solony karmel-czekolada”

  1. Piękny, wszystkie Twoje wypieki są cudowne, od samego patrzenia człowiek ma ochotę na zjedzenie konkretnego kawałka 🙂

    • Wystarczy użyć tego kajmaku, który zostanie z mazurka.
      Część solonego kajmaku wykładamy na mazurek i zostawiamy ok. 130-150 g do kremu.

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *