paris brest z kremem orzechowym

Paris Brest to niezwykle popularne ciasto o francuskim rodowodzie. Ten rustykalny okrąg składa się z ciasta parzonego, które piecze się z migdałami oraz fantastycznie delikatnego kremu pralinowego na bazie klasycznego kremu waniliowego. Ciasto doskonałe w smaku i swej prostocie. To moje drugie podejście do tego wypieku i wierzcie mi, mimo że jego przygotowanie zajmuje trochę czasu, to warto. Smak jest niepowtarzalny.

icon trudny
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

30 odpowiedzi na “paris brest z kremem orzechowym”

  1. Och, Sosna, Sosna… Nie przestajesz zadziwiać.
    Dzisiaj jest przepis łatwy, ale efekt finalny doskonały. Jak zwykle u Ciebie.
    Wspaniały deser. A ta pasta pralinowa to dobry pomysł na dosmaczenie kremu.
    Miłego dnia 🙂

  2. Cudowny! Wygląda jak z prawdziwej cukierni 😀 Wyśmienity 🙂 Z chęcią wypróbuję przepis, tylko nie wiem czy wyjdzie mi tak idealnie, jak Tobie 🙂

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *