tarta cytrynowa z białą czekoladą
Ostatnie ciepłe dni przywołały u mnie potrzebę stworzenia czegoś świeżego i lekkiego. A z racji tego, że nie ma jeszcze sezonu na świeże owoce, postawiłem na klasyka, czyli popularną tartę cytrynową z białą czekoladą. Jest żółta jak wakacyjne słońce i orzeźwiająca niczym najlepsza lemoniada cytrynowa. Klasyczny lemon curd wzbogacony odrobiną białej czekolady sprawdzi się rewelacyjnie nie tylko w upalne dni.

Kontakt
Masz jakieś pytania dotyczące przepisu?
Napisz do mnie!
Och! Toż to prawdziwa uczta dla oczu. Wspaniale wygląda Twoja tarta. Jest taka delikatna, a te śliczne beziki, to jak przysłowiowa wisienka na torcie.
Cudna jest:)
Miłego, słonecznego (jak Twoja tarta) dnia Ci życzę 🙂
Wzajemnie Krysiu! 🙂
A co zrobić z czekoladą w kremie cytrynowym?
Dodać razem z masłem 🙂
Widać rękę mistrza:)
Hehe, dzięki 😀
arcydzieło 🙂 wow!
Miło mi 😀
nie dość, że piękna,to jeszcze pyszna!
Cóż, nie mogę się nie zgodzić :p
Perfekcyjna tarta 🙂
Starałem się 😀
po prostu idealna; a cytrynowe smaki bardzo lubię
Cieszę się 🙂
Idealna 🙂 Jesteś mistrzem 🙂
Oj tam ;p
Wygląda genialnie, koniecznie muszę ją wypróbować bo wygląda przepysznie! 🙂
Daj znać! 😀
Z przyjemnością zjadłabym coś kwaskowatego!
No to zapraszam 🙂
tarta wyszla bardzo smaczna, tylko krem troche zrobil mi sie za rzadki, to znaczy nie wylewa sie przy krojeniu, jednak trudno bylo mi utworzyc kulki dekoracyjne na obrzezach jak przy Twojej tarcie. Czy moze to wynikac z tego, ze uzylam dosc male jajka ? Z gory dziekuje za odpowiedz.