kosmiczny entremet czekoladowo-jagodowy
Tak, wiem, że ostatnio trochę zamęczam Was ciastami dekorowanymi popularną mirror glaze, ale póki mam pomysły, to muszę je realizować. A na chwilę obecną jest ich jeszcze trochę. Mam więc nadzieję, że się nie znudzicie 🙂 Dziś postawiłem na proste połączenie gorzkiej czekolady z jagodami i tak powstał niezwykły, kosmiczny entremet czekoladowo-jaogowy. Całość uzupełniłem spodem brownie i wykończyłem kosmiczną polewą, do której zabierałem się już od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że udało mi się uzyskać efekt gwiaździstej galaktyki a kosmiczny deser zyska Wasze uznanie 🙂

Kontakt
Masz jakieś pytania dotyczące przepisu?
Napisz do mnie!
Ciasto wygląda naprawdę fazowo, kosmicznie 🙂
Cieszę się 🙂
Świetne ciasto – jagody i czekolada to przepyszne połączenie 🙂
Zgadzam się z Tobą! 🙂
Jak dla mnie mogą być same etremet <3
Syrop glukozowy mogę zastąpić golden syrupem?
Glukozy nie polecam zastępować niczym podobnym, zwłaszcza miodem czy golden syrupem, mają one zupełnie inną gęstość i konsystencję.
Sosna ale Ty masz pomysły!!!
No mam 😀
Wygląda rewelacyjnie, moje smaki 🙂
Cieszę się 🙂
wow, zdecydowanie kosmiczne ciacho!
Dzięki 😀
Prawdziwe dzieło sztuki. A film wyszedł świetnie 🙂
Miło mi 🙂
Kosmicznie smakowity! 🙂 Wygląda bajecznie <3
Dzięki! To budujące 🙂
ależ on super wygląda 🙂
Starałem się <3
Niemożliwe! Wygląda pięknie, niesamowicie i apetycznie. Kosmiczny!
Miło mi to słyszeć 🙂
Wow! Jak zwykle wygląda bajecznie 🙂
Dzięki wielkie 🙂
Hej, próbuje znalesc przepis z twojego bloga na deser w półkulach brzoskwiniowo/kokosowy z pomarańczową chyba polewą i nie mogę go znalesc…Czyżby został usunięty?
Zgadza się, przepis został usunięty przez przypadek 🙁
o kurcze… wielka szkoda bo było to coś pysznego, robiłam kilka razy… no to już wszystko jasne 😛
Ciasto wygląda absolutnie przepięknie! Dzieło sztuki 🙂 Mam pytanie, czy syrop glukozowy jest konieczny w tego typu polewach?
Tak, niestety nie da się go zastąpić niczym innym. Nawet glukozą w proszku 🙁
Kosmicznie piękne i apetyczne ciacho!
Miło mi 🙂
Ojoj Sosna no to zaszalałeś i to na całego. Coś cudownego wyczarowałeś 🙂
Dzięki wielkie 🙂
Panie Sosno, w tym momencie przeszedłeś samego siebie! Absolutny kosmos chciałoby się rzec 😀
<3
Jakie to piękne <3
Dzięki 🙂
wow! wygląda bosko, najpierw przeczytałam, czekoladowo-jaglany i trochę się przestraszyłam haha. ale jest jagodowy. spoko;)
No niestety, wszędzie wszystko jaglane, więc nic dziwnego, że się myli 😀
Pytanie za sto punktów: Gdzie kupię taką formę silikonową? Bo coś marnie mi idą poszukiwania 🙁
Słodko pozdrawiam 🙂
Kasia
Ja kupuję na chińskich aukcjach internetowych 🙂
Torciki wyglądają obłędnie i zapewne tak smakują. Ale w niektórych przepisach jest podana gramatura ale nie ma dopisanych składników… ? pozdrawiam
Dzięki za czujność <3
Już poprawiłem, błąd w trakcie przenoszenia przepisów 🙂
Czekolada i jagody – cudowne połączenie! Zastanawia mnie tylko spód brownie w połączeniu z musem czekoladowym. Brownie w lodówce staje się twarde, a mus raczej powinien być przechowywany w lodówce. Jak to rozwiązać?
Ciasto w całości należy przechowywać w lodówce. Brownie nie powinno być zbyt twarde 🙂
w opisie składania tortu oraz na filmiku zapomniano o krążku z ciasta czekoladowego
Chodzi o spód brownie? W opisie składania jest informacja: „Ciasto przełożyć na wystudzony spód brownie a następnie udekorować złotym barwnikiem w proszku.”
W video również jest pokazane oraz napisane, aby ciasto przełożyć na czekoladowy spód 🙂