kosmiczny entremet czekoladowo-jagodowy

Tak, wiem, że ostatnio trochę zamęczam Was ciastami dekorowanymi popularną mirror glaze, ale póki mam pomysły, to muszę je realizować. A na chwilę obecną jest ich jeszcze trochę. Mam więc nadzieję, że się nie znudzicie 🙂 Dziś postawiłem na proste połączenie gorzkiej czekolady z jagodami i tak powstał niezwykły, kosmiczny entremet czekoladowo-jaogowy. Całość uzupełniłem spodem brownie i wykończyłem kosmiczną polewą, do której zabierałem się już od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że udało mi się uzyskać efekt gwiaździstej galaktyki a kosmiczny deser zyska Wasze uznanie 🙂

icon sredni
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

45 odpowiedzi na “kosmiczny entremet czekoladowo-jagodowy”

    • Glukozy nie polecam zastępować niczym podobnym, zwłaszcza miodem czy golden syrupem, mają one zupełnie inną gęstość i konsystencję.

  1. Hej, próbuje znalesc przepis z twojego bloga na deser w półkulach brzoskwiniowo/kokosowy z pomarańczową chyba polewą i nie mogę go znalesc…Czyżby został usunięty?

  2. Pytanie za sto punktów: Gdzie kupię taką formę silikonową? Bo coś marnie mi idą poszukiwania 🙁

    Słodko pozdrawiam 🙂
    Kasia

  3. Torciki wyglądają obłędnie i zapewne tak smakują. Ale w niektórych przepisach jest podana gramatura ale nie ma dopisanych składników… ? pozdrawiam

  4. Czekolada i jagody – cudowne połączenie! Zastanawia mnie tylko spód brownie w połączeniu z musem czekoladowym. Brownie w lodówce staje się twarde, a mus raczej powinien być przechowywany w lodówce. Jak to rozwiązać?

    • Chodzi o spód brownie? W opisie składania jest informacja: „Ciasto przełożyć na wystudzony spód brownie a następnie udekorować złotym barwnikiem w proszku.”
      W video również jest pokazane oraz napisane, aby ciasto przełożyć na czekoladowy spód 🙂

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *