tarta czekoladowo-karmelowa ze śliwkami w rumie


 

Moje ostatnie tygodnie są szalone i bardzo pracowite. Jak już wspominałem na innych social mediach w moim domu pojawiła się przeurocza suczka labradora Carmen ♥ Opieka nad nią pochłania tak wiele energii i czasu, że trudno znaleźć chwilę wytchnienia. Nie wiem jak to zrobiłem, ale udało mi się „po godzinach” przygotować nowe ciasto, które z pewnością poprawi Wam nastrój! O to pozytywne nastawienie, jak zawsze zadba najlepiej aksamitna i treściwa czekolada, która w mojej tarcie stworzyła idealny duet ze słynnym solonym karmelem! Całość natomiast dopełniły niezastąpione i niezawodne (moje ulubione) śliwki w rumie z korzenną nutą. Sam się nie spodziewałem, że te poszczególne elementy stworzą tak fantastyczny zestaw smaków, który wprost idealnie wpisuje się w jesienną aurę. To już kolejny mój wypiek, który powinien pojawić się na Waszej liście jesiennych wypieków! 🙂

icon sredni
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

21 odpowiedzi na “tarta czekoladowo-karmelowa ze śliwkami w rumie”

  1. Tarta wygląda genialnie, czekolada i śliwki to jedno z moich ulubionych połączeń 🙂

  2. Moja tarta zawsze spływa i kurczy się, chociaż dobrze chłodze przed pieczeniem, co może być przyczyna? Dziękuje!

    • Jeżeli używasz formy z powłoką teflonową to ciasto zawsze będzie spływało. Powodem może też być proporcja składników, zbyt duża ilośc masła względem suchych produktów.

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *