tarta różana z czerwonym pieprzem


 

Za nami pierwszy dzień kalendarzowej wiosny, a to idealna okazja do przygotowania czegoś wyjątkowego. Uwielbiam ten stan kiedy wszystko powoli zaczyna budzić się do życia. Obserwować pojawiające się na drzewach pierwsze pąki i jak wszystko zaczyna się zielenić a dni wypełnione są pięknym, rozgrzewającym słońcem oraz porannym śpiewem ptaków. W powietrzu czuć ten wyjątkowy czas i niesamowitą energię. Też to kochacie? Jeśli tak to zachęcam Was do przygotowania kolejnego, pysznego ciasta, które idealnie wpisuje się w wiosenną aurę narodzin nowego. Tarta różana z czerwonym pieprzem jest niezwykle delikatna i subtelna. Początkowo miał być to sernik, ale zależało mi na bardzo na niskim cieście, aby po zjedzeniu jednego kawałka pozostawał niedosyt i chęć na kolejny. Do tego celu nadawał się najbardziej rant cukierniczy do tarty, jednak wszystkie jakie mam są perforowane i masa wypłynęłaby. Dlatego musiałem zabezpieczyć boki kruchym ciastem. I tak powstała tarta serowa lub sernik z różą i czerwonym pieprzem, który nadaje, delikatnej i momentami mdłej, róży niezłego pazura i staje się ona piękną, dziką różą z charakterem. 

icon sredni
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

Jedna odpowiedź do “tarta różana z czerwonym pieprzem”

  1. Witam.Widze,ze tarta pieczona w rancie perforowanym? Prosze zrobic tutorial na temat tych rantow i jak zrobic takie korpusy ,zeby byly perfekcyjne.Czekam na dostawe takich 8 cm. srednica (od chinskich „przyjaciol”,bo duzo taniej niz te oryginalne).Pozdrawiam.

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *