mazurek czekoladowo-kawowy z solonym karmelem


Witajcie kochani!

Znowu nie było mnie tu przez jakiś czas. Muszę przyznać, że niestety nie mam zbyt wiele wolnych chwil na zajmowanie się wypiekami w domu i kreowanie nowych deserów. Oprócz codziennych obowiązków dochodzą jeszcze przygotowania świąteczne, które w  gastronomii wymagają ogromnego poświęcenia i zaangażowania. Nie jest to fajne, bo chciałbym dalej blogować i przekraczać kolejne granice moich umiejętności cukierniczych. Niemniej staram się jak tylko mogę wygospodarować sobie choć małą chwilę na stworzenie nowej receptury a potem przeniesienie jej w realny świat wypieków. Pozostając w temacie wielkanocnym udało mi się w końcu przygotować przepis na nową wersję mazurka. Bardzo prostego w połączenia smaków solonego karmelu z czekoladą i odrobiną kawy w nieco nowoczesnej wersji estetycznej. Mam nadzieję, że taki lub podobny mazurek zagości w tym roku na Waszych świątecznych stołach! 🙂

icon trudny
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

15 odpowiedzi na “mazurek czekoladowo-kawowy z solonym karmelem”

  1. Wspaniały mazurek! Mam pytanie, w opisie jest mowa o żelatynie, o jaką ilość chodzi? Czy te patyczki bezowe można gdzieś kupić czy do samodzielnego wykonania:)

  2. Mazurek (a raczej torcik) przepyszny. Niestety bez ozdób. Domownicy i goście zachwyceni. Już druga Wielkanoc z Twoimi mazurkami. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam Jola S.

  3. Czy ozdobne krążki z ciasta kruchego wypiekane są na macie perforowanej? Jeśli nie, to jak uzyskać ta piękną kratkę????

Pozostaw odpowiedź Ewelina Markowska Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *