mazurek czekoladowo-kawowy z solonym karmelem


Witajcie kochani!

Znowu nie było mnie tu przez jakiś czas. Muszę przyznać, że niestety nie mam zbyt wiele wolnych chwil na zajmowanie się wypiekami w domu i kreowanie nowych deserów. Oprócz codziennych obowiązków dochodzą jeszcze przygotowania świąteczne, które w  gastronomii wymagają ogromnego poświęcenia i zaangażowania. Nie jest to fajne, bo chciałbym dalej blogować i przekraczać kolejne granice moich umiejętności cukierniczych. Niemniej staram się jak tylko mogę wygospodarować sobie choć małą chwilę na stworzenie nowej receptury a potem przeniesienie jej w realny świat wypieków. Pozostając w temacie wielkanocnym udało mi się w końcu przygotować przepis na nową wersję mazurka. Bardzo prostego w połączenia smaków solonego karmelu z czekoladą i odrobiną kawy w nieco nowoczesnej wersji estetycznej. Mam nadzieję, że taki lub podobny mazurek zagości w tym roku na Waszych świątecznych stołach! 🙂

icon trudny
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

15 odpowiedzi na “mazurek czekoladowo-kawowy z solonym karmelem”

  1. Wspaniały mazurek! Mam pytanie, w opisie jest mowa o żelatynie, o jaką ilość chodzi? Czy te patyczki bezowe można gdzieś kupić czy do samodzielnego wykonania:)

  2. Mazurek (a raczej torcik) przepyszny. Niestety bez ozdób. Domownicy i goście zachwyceni. Już druga Wielkanoc z Twoimi mazurkami. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam Jola S.

  3. Czy ozdobne krążki z ciasta kruchego wypiekane są na macie perforowanej? Jeśli nie, to jak uzyskać ta piękną kratkę????

Pozostaw odpowiedź Joanna Ł Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *