bezglutenowe ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady


Dziś mam dla Was kolejne, popularne ciasto, które przygotowałem w wersji bezglutenowej. Tym razem postawiłem na klasyka jesieni: ciasto marchewkowe. Jak zwykle mąkę pszenną zastąpiłem kukurydzianą oraz ziemniaczaną. Jak się okazało ciasto wyszło delikatne, lekko wilgotne, ale nie za ciężkie i zapychające. A krem na bazie białej czekolady świetnie osłodził wypiek.

icon latwy
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

104 odpowiedzi na “bezglutenowe ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady”

  1. Nie mogę z Tobą już miałam wymówkę że z glutenem to ja nie jem, a tu kolejne bezglutenowe pyszności i… dietę szlak trafił. No ale chociaż ta rozpusta będzie bez glutenu.

  2. Nie miałam pomysłu na ciasto na niedzielę. Chyba zrobię taki torcik. Bo, pięknie wygląda, bo mało z nim pracy, bo… pysznie smakuje (jak zwykle wszystko u Ciebie).
    Sosna, miłego weekendu:)

  3. Dziękuję za ten blog 🙂
    Przepisy są świetne , urozmaicają nam życie.
    Ostatnio robiłam ciasto marchewkowe, wyszło zabójczo i ma mało kalorii 🙂

  4. Witam, przyznam się, iż mam już swój sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe i ostatnio skorzystałam z Twojego przepisu na krem. Rewelacja! Teraz będę gościć koleżankę, która jest na diecie bezglutenowej i mam ochotę zrobić tę wersję. Tylko ja miałam jeszcze w swoim ananasa, który sprawia, iż ciasto jest wilgotne. Czy ciasto z tego przepisu nie kruszy się za mocno? Pytam się, bo na zdjęciu widać dużo okruszków, ale może to tylko dekoracja 😉 Pozdrawiam, Beata

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *