bezglutenowy placek ze śliwkami


Czas na wykorzystanie pierwszych, wczesnych darów jesieni, czyli śliwek. Z racji tego, że chcę poszerzać swoją ofertę wypieków i deserów, które podążają za wymaganiami współczesnych odbiorców postawiłem na klasyczny kruchy placek ze śliwkami, ale w wersji bezglutenowej. Jakie są różnice? Ciasto z tego przepisu bardziej się kruszy, jest delikatniejsze i trochę bardziej ziarniste, ale równe dobre jak glutenowe. Przekonajcie się sami! ?

icon latwy
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

93 odpowiedzi na “bezglutenowy placek ze śliwkami”

  1. Wygląda obłędnie, od razu mam ochotę sięgnąć po kawałek. W przepisie jednak użyłeś mąki pszennej 🙂 jaka powinna być? 😛

  2. potrzebowałam takiego przepisu na ciasto z mąk innych niż pszenna:) ale wypełnię jabłkami uprażonymi bo mam ich nadmiar pod jabłonką;)

  3. Jesienne smaki u Ciebie. Muszę wypróbować to ciasto bezglutenowe z mąki kukurydzianej. Ciekawe jak smakuje bo widzę że są sceptycznie nastawione jednostki :)))

Skomentuj przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *