pączki z kremem cytrynowym i kokosem


 

Kochani! Oto moja ostatnia propozycja na jutrzejszy tłusty czwartek. Jeśli nadal nie wiecie na jakie pączki się zdecydować i które przygotować w domowym zaciszu, a jednocześnie lubicie eksperymentować z tradycyjnymi smakami to te pączki są własnie dla Was. W klasycznym cieście na pączki zamknąłem popularny lemon curd, a całość dopełnił smak kokosa w formie wiórek zdobiących ten karnawałowy przysmak.

icon sredni
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

56 odpowiedzi na “pączki z kremem cytrynowym i kokosem”

  1. Ale pyszne!!! Ja jutro w doborowym towarzystwie bede robić paczki na cieście ziemniaczanym o tatarsku chrust ? Wyjazdowo ale mam nadzieje ze pysznie!

  2. Ja się zastanawiam, jak to jest możliwe, że nie wpadłam na to genialne połączenie? No jak? No przecież uwielbiam lemon curd. Dobrze, Sosno, że wymyślasz za mnie :D.

  3. A w którym miejscu wsypać pozostała cześć mąki? Bo piszesz tylko o łyżeczce do rozczynu??? Aaa i jeszcze jedno pytanie, ile paczkow wychodzi z tych proporcji???

    • Dzięki, wczoraj podjęłam próbę zrobienia paczków, ale niestety poległam, ciasto kompletnie nie wyrosło…cos zchrzaniłam. Ale weszło mi na ambit i runda druga przewidziana jest w weekend

    • Żeby zachować jak najlepsze warunki do wzrostu ciasta warto postawić je w ciepłym miejscu. Najlepiej zacienionym. Dobrze sprawdzi się ustawienie naczynia z ciastem na krzesełku przy grzejniku lub na garnku z gorącą wodą. Wtedy ciasto powinno urosnąć dużo szybciej i bardziej 🙂

  4. Przepadam za tradycyjnymi pączkami z nadzieniem różanym czy truskawkowym. Ale czasami nachodzi ochota na coś innego, równie rarytasowego – porwałabym Ci takiego pączka z patery migusiem!

  5. Jak zawsze dopracowane w każdym calu 🙂 W tym roku pierwszy raz próbowałam swoich sił w smażeniu pączków i o ile w smaku były super i wszyscy chwalili to strona wizualna jeszcze pozostawiała wiele do życzenia 😀

Skomentuj przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *