entremet orzechowo-czekoladowy

Delikatny mus przygotowany na bazie masła orzechowego w połączeniu z kruchym, czekoladowym spodem oblany błyszczącą glazą, to ten deser, którym rozpoczynam zbliżający się długi weekend. I mimo że pogoda nie jest zbyt czerwcowa, to jedząc takie ciasto, zapomnicie nawet o braku słońca 😀

icon trudny
Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

72 odpowiedzi na “entremet orzechowo-czekoladowy”

  1. Zdecydowanie robi wrażenie.
    Chyba za często to powtarzam, ale przy Twoich ciastach nic innego mi do głowy nie przychodzi…

    • Jeżeli spożywane jest na bieżąco to należy przechowywać w lodówce. Natomiast jeśli ma być spożyte za jakiś czas, można zamrozić (bez polewy).

    • A jakiej średnicy jest rant ?
      I jeszcze jedno pytanie : barwnik złoty jest w jakiej postaci -pasta czy pyłek ( żeby tak elikatnie się błyszczał to raczej pyłek). TYLKO GDZIE TAKI DOSTAĆ. Tak w ogóle to zamierzam odtworzyć to cudo. Ale czy mi się uda ?

  2. Zrobiłam. Polewa schnie. Ale pytanko: czy ona calkiem zastygnie, czy przy dotknieciu palcem będzie do końca brudziła?

  3. Masło orzechowe z kawałkami orzechów chyba nie będzie stanowiło problemu dla konsystencji musu? Chciałabym, żeby coś jednak w nim chrupało, bo planuję użyć Twojego musu w innym entremecie 😉

Skomentuj przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *