Karmelizowana biała czekolada

Karmelizowana biała czekolada to moje odkrycie roku. Chyba nic nie przebije tego smaku. Wyobraźcie sobie białą czekoladę oraz karmel i połączcie je ze sobą. Wtedy będziecie wiedzieć o czym mówię. O procesie karmelizowania czekolady czytałem już jakiś czas temu, ale dopiero teraz udało mi się zmierzyć z tym zadaniem. Przygotowanie takiej czekolady jest bardzo proste, ale zajmuje trochę czasu. Mimo to uważam, że warto poświęcić czas, bo smak jest niezapomniany. Jak można wykorzystać taki produkt? Dokładnie tak samo jak białą czy gorzką czekoladę. Różni się ona od nich jedynie smakiem, jest wyśmienicie karmelowa. Można łączyć ją ze śmietanką tworząc znakomity krem czy mus do ciast, tortów czy deserów. Ale jak ją przygotować?

Kontakt Masz jakieś pytania dotyczące przepisu? Napisz do mnie!

Skomentuj przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *